Bobcatsbloggen

Bobcatsbloggen

Spekulationer

HockeyPosted by BBO 2009-12-30 09:55:14
Förlust mot Almtuna och ett rejält brandskattat lag med många skador... frågan är om det inte är förstärkningar på väg in?


Mot Oskarshamn har man en förstakedja i form av Lundh, Nilsson och Blomqvist att luta sig mot. Andrakedja? Ja, kvar i den blir Linus Persson. Kanske tillkommer Höggren efter skada, men knappast Näslund ännu. Tredjekedjan är frisk som den spelade igår - dvs Sjödin, Kindahl och Berglund, och i princip kan man jobba vidare med samma fjärdelina i form av Björklund, Sättermann och Thorell. Men det laget räcker INTE till att jobba hem en PO-plats framöver. Thermell är borta en månad enligt senaste rapporter (upper body injury och en månad? Nyckelbensfäste?) och Wennerström sannolikt ett par matcher i alla fall. Nu tycker jag att Berglund visat att han fixat detta, liksom Sättermann, men de behöver rutin bredvid sig, som kan styra och ställa. Och BJörklund är duktig, men behöver också växa till sig ett år.


Så vad jag skulle vilja se är en tuff och stark forward, med allsvensk rutin. Det har spekulerats i en come-back för Östlund, men jag är tveksam även om jag inte talat med Björn på länge nu. Har ställt frågan till Bengtzén om ett par spelare som jag har lite koll på och fått svaret att "inte nu i alla fall - de behöver minst ett år till i ettan för att utvecklas". Men vi får se - har man siktet inställt på PO vore det inte fel att förstärka med en back och en forward med lite rutin och som man tror på inför kommande år. I vart fall vad avser forwarden, för där kommer det att bli luckor nästa år. Lundh försvinner, Lindström redan borta, frågetecken för om inte någon ES-klubb rycker även i Blomqvist och Johan Nilsson. Plus att Thorell och Wennerström antagligen hamnar i FBK:s trupp kommande år sett till vad de visat i Bofors i år. Backbesättningen kan givetvis förstärkas till kommande säsong, men vad vi behöver där är att låna in en breddback för att gardera för skador. Känns synd att sätta någon av de nuvarande på bänken.


För övrigt är det många som hoppas på Johan Sjödell-Wiklander, men det ser jag som osannolikt. Inte släpps han till ett lag i samma serie så länge det finns en minimal chans för IKO att klamra sig kvar? Mera sannolikt att det släpps en eller annan spelare från AIK som kan bli intressanta framöver när de kommer att tvingas skära i lönekostnaderna.


Men... GOTT NYTT ÅR och så ses vi i hallen på söndag!!


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by BBO 2010-01-01 21:35:40

Har just nu inte en aning. Har surfat runt på fansidor och klubbsidor, men hittar inget annat än enstaka j20-killar, och jag tror inte det är det Bengtzen tittar på. Vad jag tror så kan det vara killar från lag som har förstärkningar på gång och som KOMMER ATT FÅ mindre istid eller läktarplats. Vi får se! Hedblad?? Kanske, men tror inte han håller för att komma in just nu.

Posted by Patrick 2010-01-01 05:21:01

Läste att Bengtzen fämst tittade på spelare som "hamnat lite snett" i elitserien. Nån speciell där som du tror på?

Västervik har väll gått ut med att samtliga spelare är fria att gå till en annan lubb. Örebroaren Joacim Hedblad borde kunna vara intressant där tycker jag. Visserligen något av en chansning. Men bör vara billig och kan nog tänka sig ett "try-out liknande" kontrakt för resten av denna säsong..

IKO har ju snart mött Bik tre gånger och har därav bara ett möte kvar. Så ska de släppa JSW till nått lag i allsvenskan bör ju Bik vara et av de bästa alternativen. Då vi ej konkurrerar med dem om någon tabellplacering, samtidigt som de bara har ett möte kvar med oss.

Men svårt att veta exakt hur djup deras kris är. De tappar 200 000 i sponsring nästa säsong. Men JSW är enda spelaren som producerar poäng på hög nivå och lär behövas i ett kval neråt. Så jag tror ej de släpper han överhuvudtaget.

//boforsbloggen.se