Bobcatsbloggen

Bobcatsbloggen

Kul att blogga

HockeyPosted by BBO 2009-12-10 13:38:41

Ibland är det väldigt kul att driva den här bloggen. Som igår t.ex. fick jag ett mail från en person som uppenbarligen hittat min mailadress. Förutom att det var oerhört mycket felstavningar så utgav sig XX för att vara en person "som var välkänd i hockeysverige genom sitt yrke" och "hörde mycket som var på gång i olika klubbar".
I mailet namngav han 5 spelare som han påstod var på gång till Bofors - skulle provträna under juluppehållet - varav en var mycket nära ett kontrakt redan till transferfönstret stänger sista januari.

Jag kollade upp spelarna på Eliteprospects och konstaterade att sett till vad det stod där så var det ganska mediokra spelare. Någon var dessutom långtidsskadad, och gemensamt var att de var väldigt unga och oprövade ens på div.1 nivå. Så jag skickade vidare mailet till Stefan Bengtzen med en fråga om han överhuvudtaget hört talas om uppgiftslämnaren, och om han hade någon kommentar till de uppräknade spelarna. Och jag tror inte Stefan slutat skratta än - "vilket skämt" - och han hade aldrig hört namnet på uppgiftslämnaren.

Så jag utgår från att det var ett försök till blåsning - eller så är det en person som det kanske är lite synd om och som själv i sin tur blivit lurad ordentligt. Å andra sidan sa han att tre av dem var på g till Bofors för att de har kompisar i laget - och eftersom tre av dem har förflutet i Djurgårdens J20 resp. VIK Hockeys J20 så kan man ju fundera på Peppe, Tobias och Viktor Sjödin som de möjliga kompisarna, men kompisskap räcker ju faktiskt inte för att få kontrakt med ett allsvenskt lag.

Får erkänna att jag faktiskt när det gäller blåsning först tänkte just på Viktor Sjödin som ju skojat med mig förr, framförallt när det gäller övergångar och ryktesspridning. Men jag har bestämt mig för att det är helt galet och det tog mig inte lång stund att komma fram till det. Dels tror jag inte att Viktor som är en väldigt välformulerad herre skulle nedlåta sig till att ens fejka ett mail med så många stavfel och konstigheter i. Förutom att jag inte tror att Viktor skulle skämta på ett sätt som skulle kunna slå tillbaka mot klubben på något sätt. Skulle Viktor av någon outgrundlig anledning vilja driva med mig skulle han förmodligen göra det på ett betydligt skickligare sätt!

Både jag och för den delen mina kollegor på Svenska Fans redaktionen och även styrelsemedlemmar i BIK-support får ju dessutom någon/några gånger per år mail från utländska agenter eller direkt från utländska spelare som vill till Sverige och spela. Vi slänger det mesta, cirkulerar en del som är kul och ett eller annat som kan ha något, om än ytligt intresse eller substans skickar vi vidare till Stefan Bengtzen. Har bl.a. varit någon polsk J-landslagsforward. Men inget har lett till något nyförvärv, och det är ju ofta väldigt långsökta och desperata försök av riktigt dåliga hockeyspelare. Men som man kan känna sympati för eftersom de brinner för sin sport och dessutom gärna vill få chansen att i alla fall under ett år/en säsong få spela utomlands och uppleva ett äventyr.

Nåväl... få se om XX från igår nu hör av sig och läxar upp mig, eller om det händer ngt mera.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.