Bobcatsbloggen

Bobcatsbloggen

Kunde inte avstå

HockeyPosted by BBO 2009-12-18 23:35:11
Följde Örebros match mot AIK ikväll. Örebro vann med 4-3 i förlängning, men AIK var det bästa laget matchen genom, i mina ögon. Det som räddade Örebro var Conny Strömberg, som fortsätter producera poäng och stod för fyra assist i kväll, och Lubomir Pisar i målet som var mycket bra. Ett antal svettiga räddningar.


Ska man skicka med något från matchen är det att Bofors ska skjuta högt på klubbsidan eller lågt - plocken är fruktansvärt snabb.


Men överlag en rätt dålig match tyckte jag. Slarvigt spel och mycket chanser åt båda hållen, vilket Örebro tjänade på i slutändan.


Malmö vann med viss möda borta mot Sundsvall. Noterbart att Sundsvall gjorde två av tre mål på straffslag - Henrik Thegel effektiv straffskytt båda gångerna. Thegel som jag för övrigt före säsongen närde ett visst hopp att Bofors skulle få låna av Brynäs.


Tänkte förut räkna ut hur tabellen skulle se ut just nu om AIK kursar, men orkade inte. Vet inte heller hur förbundet väljer att göra om KK blir ett faktum. I och med att halva serien spelats, har ju alla lag mött AIK två gånger, och då vore det rimligt att de resultaten får stå kvar, och att bara matcher från omgång 27 och framåt räknas bort. Men jag tror att det är så att om AIK inte kan fullfölja serien räknas alla resultat bort. För BIK betyder det ingenting i poängväg, eftersom vi förlorat båda mötena med AIK. Orkade som sagt inte räkna, men Sundsvall, Borås och Oskarhamn vet jag har vunnit matcher mot AIK och kommer i så fall att tappa mark i bottenstriden, och jag tror att även Västerås och Borås vunnit, så...


Vi får se vad som händer - tror trots allt att AIK reder ut det hela och klarar att få spela klart serien, även om man kanske får göra en Malmö och säga upp spelarkontrakten för de spelare som vill flytta.


Vi ses på söndag!

  • Comments(1)//hockey.annatviktigt.se/#post226