Bobcatsbloggen

Bobcatsbloggen

Aftonbladet

HockeyPosted by BBO 2009-12-09 12:14:39

Utan att ha en aning om förutsättningarna för matchen så säger Aftonbladet nu att Bofors faller genom tabellen och inte är i närheten av det spel man hade i början av serien. Man exemplifierar det med att man igår inte mäktade med mera än en poäng mot Örebro. I en och samma korta notis lyckas man då:

A) Poängtera att Örebro är ett dåligt lag

B) Få fram att vill man vara med i toppen ska man slå Örebro

C) Påpeka att Bofors blivit mycket sämre och nog kommer att rasa i tabellen

D) Som vanligt idiotförklara sig

Jag förstår inte varför Aftonbladet så konsekvent sätter hockeyokunniga personer att skriva om hockey och att sammanfatta omgångarna. Inget om att såväl Bofors som Örebro hade skador igår (Bofors riktigt tunn trupp, men ändå).

I matchreferatet från Malmömatchen skriver man att "misstaget" att ställa över Calle Söderberg riskerar att kosta Malmö miljoner "om man nu missar kvalserien med mindre än tre poäng" eftersom man förlorade igår utan Calle i laget. Men med Calle hade man alltså utan minsta tvekan vunnit, eller? Så då är alltså vinnande AIK helt plötsligt också ett dåligt lag....

Så dålig journalistik så att man häpnar, t.o.m för att vara Aftonbladet. Faktiskt i klass med häromdagens "Challe Berglund akut tarmopererad". Jooo, blindtarmen är ju akut... men kanske inte en topprubrik i AB? Men tarmopererad - ja det låter ju lite mera.

Ursäkta mitt inlägg ... men ibland blir jag så trött på usla sportjournalister....

  • Comments(1)//hockey.annatviktigt.se/#post220