Bobcatsbloggen

Bobcatsbloggen

PP och skador avgjorde derbyt

HockeyPosted by BBO 2009-12-08 22:32:19
Detta påstår jag utan att ha varit på plats, men kontakter med såna som var på plats och givetvis den eminenta rapporteringen av KT och KK ligger till grund för mitt påstående. Naturligtvis ändå bra av Bofors att med 5 ordinarie spelare borta kriga till sig 1 pinne på bortaplan. Man vann i och för sig också skotten rejält och kanske borde man ha vunnit. Men Örebro är som sagt effektiva i PP, och vad jag hörde hade inte Micke så mycket att göra på målen, utom möjligen Orrstens 2-1 mål.


Men nu måste det göras en plan inför söndag: Vi kan inte ta oss an Örebro en gång till med så kort om folk. Äevn om Bengtzen inte gillar att ta in för många korttidslån, så är detta för viktiga matcher för att man ska förlora dem på grund av att laget är tröttkört.


Skadeläget just nu:

Mikael Eriksson - borta säsongen ut

Kristofer Näslund - i bästa fall tillbaka efter nyårshelgen, kanske mera realistiskt att räkna med mitten av januari

Fredrik Höggren - vill inte läka ihop, sannolikt borta till efter jul

Johan Nilsson - axelskadad, spelade i kväll men inte helt OK

Fredrik Ericson - ljumske/lår, osäker skadestatus.

Gustav Thorell - sannolikt bara sjuk, men skaderykte finns


Så man kan väl säga att det är en rad tongivande spelare som saknas. Näsa, Högga, Nisse och Daggen är alla 4 energilirare som sätter den extra pressen på motståndarna, Fredda är normalt sett ett bra vapen i PP med sitt skott, Thorell också en tuff och energisk forward. Med ordinarie lag i kväll hade vi vunnit, men så är det. Även Örebro saknade tre av sina tongivande spelare. Men jag hoppas att man nu utvärderar detta inför hemmamatchen på söndag så att man kan köra med ett mera komplett lag - 7 backar och tolv forwards som man törs ge rejält med speltid är ett måste! Men med Thorell och Fredda tillbaka så är ju det löst!


Och sett till ikväll - återigen andrahandsinformation - tycker jag att både Dennis Sättermann och Calle Berglund visade att de kommer att ta en helt ordinarie tröja senast nästa år - moget defensivt spel av Dennis, ett mål för Calle - bra jobb!

  • Comments(0)//hockey.annatviktigt.se/#post219