Bobcatsbloggen

TransferHockey

Posted by BBO 2010-01-11 12:05:48

Nu flyttar jag huvuddelen av mitt bloggande till Svenska Fans - jag har fått till det ungefär som jag vill ha det, och finputsen får komma lite successivt.

Här kommer det fortsättningsvis antagligen bara att komma lite bilder från matcherna - i så fall länkat direkt från SF. Anledningen till det är som jag sagt tidigare att den här webbplatsen tillåter större bilder i högre upplösning.

Hoppas ni hänger med över!!

www.svenskafans.com/global/blogg.asp?id=307

MalmöbilderHockey

Posted by BBO 2010-01-10 16:45:57

Var ute och naturfotade i eftermiddags, och passade på att i samband med den redigeringen också fixa lite extrabilder från gårdagens match. Läste för övrigt att Malmös back Teemu Kesä bröt armen i ett olyckligt fall igår. Synd för Malmö och Teemu!


Blog image


Blog image
Blog image

Blog image


Blog image


Blog image


Blog image


Blog imageBofors - Malmö Hockey

Posted by BBO 2010-01-10 10:59:17

Hade egentligen tänkt skriva det här inlägget på SF, men får inte riktigt till det som jag vill ha det med deras bloggverktyg. Ska skriva in och ställa lite frågor får vi se om det går att lösa, annars får det nog bli krönikor på SF och ett fortsatt bloggande här.


Malmö igår: en bra match som domarna höll på att förstöra. Först ett felaktigt godkänt 2-1 mål för Malmö - jodå, kolla på filmen på Aftonbladetså syns det tydligt att Micke har pucken innan Nichlas Hardt med händernas hjälp forcerar både Micke och pucken över linjen. Stod riktigt bra till vid målet igår dessutom, så jag sa direkt till Stefan Bengtzén vid rinkside att beslutet var felaktigt då Micke tydligt hade lagt handsken på pucken utanför linjen. Sedan en felaktig utvisning på Wennerström när Malmö gjorde 4-2, då faktiskt Ström i Malmö höll i Wennerströms klubba en lång sekvens innan han föll. Men säger inte att motsvarande saker inte drabbade Malmö! Fredrik Eriksson fick t.ex. två minuter för en crosschecking när publiken skrek - och domaren stod i linje med mig och kan inte ha sett något alls...


Bra gjort av både Bofors och Malmö att i kaoset där till och med icingavblåsningar var ett lotteri samla ihop sig till en både välspelad och tuff hockeymatch.


Bilder? Senare idag kanske. Har några hyfsat bra. Bl.a. på Jörgen Jönsson och Anders Steen, flitigt antecknande på läktaren. Spelare på g till FBK? Dock inte Peppe Lundh - Bofors släpper inte honom vid transferfönstret, utan han kommer att spela i Bofors säsongen ut.


Missade för övrigt årets bild; bytte objektiv från normalzoom till telezoom inför straffarna. Missade därför när Cribbe satt sin straff - gjorde en high five mot plexit och mig där jag stod och sedan hoppade upp på sargkanten framför mig - för nära för att jag skulle kunna knäppa ett kort... Nåja, flera chanser kommer!


Ha det bra!

SpekulationerHockey

Posted by BBO 2009-12-30 09:55:14

Förlust mot Almtuna och ett rejält brandskattat lag med många skador... frågan är om det inte är förstärkningar på väg in?


Mot Oskarshamn har man en förstakedja i form av Lundh, Nilsson och Blomqvist att luta sig mot. Andrakedja? Ja, kvar i den blir Linus Persson. Kanske tillkommer Höggren efter skada, men knappast Näslund ännu. Tredjekedjan är frisk som den spelade igår - dvs Sjödin, Kindahl och Berglund, och i princip kan man jobba vidare med samma fjärdelina i form av Björklund, Sättermann och Thorell. Men det laget räcker INTE till att jobba hem en PO-plats framöver. Thermell är borta en månad enligt senaste rapporter (upper body injury och en månad? Nyckelbensfäste?) och Wennerström sannolikt ett par matcher i alla fall. Nu tycker jag att Berglund visat att han fixat detta, liksom Sättermann, men de behöver rutin bredvid sig, som kan styra och ställa. Och BJörklund är duktig, men behöver också växa till sig ett år.


Så vad jag skulle vilja se är en tuff och stark forward, med allsvensk rutin. Det har spekulerats i en come-back för Östlund, men jag är tveksam även om jag inte talat med Björn på länge nu. Har ställt frågan till Bengtzén om ett par spelare som jag har lite koll på och fått svaret att "inte nu i alla fall - de behöver minst ett år till i ettan för att utvecklas". Men vi får se - har man siktet inställt på PO vore det inte fel att förstärka med en back och en forward med lite rutin och som man tror på inför kommande år. I vart fall vad avser forwarden, för där kommer det att bli luckor nästa år. Lundh försvinner, Lindström redan borta, frågetecken för om inte någon ES-klubb rycker även i Blomqvist och Johan Nilsson. Plus att Thorell och Wennerström antagligen hamnar i FBK:s trupp kommande år sett till vad de visat i Bofors i år. Backbesättningen kan givetvis förstärkas till kommande säsong, men vad vi behöver där är att låna in en breddback för att gardera för skador. Känns synd att sätta någon av de nuvarande på bänken.


För övrigt är det många som hoppas på Johan Sjödell-Wiklander, men det ser jag som osannolikt. Inte släpps han till ett lag i samma serie så länge det finns en minimal chans för IKO att klamra sig kvar? Mera sannolikt att det släpps en eller annan spelare från AIK som kan bli intressanta framöver när de kommer att tvingas skära i lönekostnaderna.


Men... GOTT NYTT ÅR och så ses vi i hallen på söndag!!


En pinne med mersmakHockey

Posted by BBO 2009-12-27 20:49:13

En bra Boforsmatch mot Leksand, tycker jag. Givetvis skulle man dock avgjort i tredje perioden när man under en lång sekvens fick spela 5 mot 3. Men bra boxplay och en storspelande Joakim Eriksson räddade Leksand. Och lite tama avslut.


Totalt sett kanske rättvist, kanske skulle bonuspinnen gått till Bofors. Tyckte man hade lite otur i straffläggningen faktiskt. Cribbe som sensationell förste straffläggare var millimeter från att få in pucken sedan han dragit bort Leksandskeepern. Hassel som andra sköt rakt i masken på Eriksson och som avslutning satte Johan Nilsson den direkt i plocken.


Men domarinsatsen var årets kalkon! Missade offsider som inte var små direkt, missade armbågstacklingar och i stället billiga kompensationsutvisningar... Nej det var ingen höjdare! Men jag måste ställa frågan: Skulle något annat lag än Leksand få gnälla som man gör? Prestberg, Nordström, Hägglund, Ollas... alla glappar konstant med käften till domaren, för att inte tala om Strömberg i båset. Jag hörde vad han skrek idag, och hade domaren haft någon pondus hade Strumpan haft en vacker slant i böter och fått avsluta matchen i omklädningsrummet.


Nåja, 1 p är godkänt trots allt - nu ser vi fram emot Almtuna. Få se om det kommer flera Leksandsbilder är de på SF - har just bytt dator så jag har inte fått ordning på allt än.


Vi hörs!

Några bilder från ÖrebromatchenHockey

Posted by BBO 2009-12-25 14:08:57

Kommenterar dem inte utan jag tror det framgår vad de innehåller. Kan väl bara säga för de som inte vet att nr 4 och nr 37 som syns på någon bild allså är Ronny Johansson och Robert Medin.


Blog image


Blog imageBlog imageBlog image


Blog image


Blog imageBlog image
Fahlander gör hockeyn till åtlöjeHockey

Posted by BBO 2009-12-20 23:19:56

Färgklick eller pajas? Efter kvällens match öser Fahlander på den officiella hemsidan galla över domaren som han anser berövade Örebro segern. Sug på det - på klubbens officiella hemsida!

Personligen anser jag att klubben och Fahlander borde bötfällas av Ishockeyförbundet.


Vill också dra en lans för Larsa Grahn-Wåhlén vars mycket bra krönika i gårdagens Kuriren tydligen ska få ett långt genmäle av Mikael Fahlander i morgon. Stå på dig Larsa!


Men nu skiter vi i Örebro! Vi ligger ett stort antal poäng före dem, och har tagit 7 av nio pinnar mot dem, sedan kan de tro och tycka vad de vill! Nu tar vi en välförtjänt julledighet och ses i hallen den 27:e december när Leksand kommer på besök. Förhoppningsvis har vi då ett helt och friskt lag på benen.


God Jul alla läsare!

Kunde inte avståHockey

Posted by BBO 2009-12-18 23:35:11

Följde Örebros match mot AIK ikväll. Örebro vann med 4-3 i förlängning, men AIK var det bästa laget matchen genom, i mina ögon. Det som räddade Örebro var Conny Strömberg, som fortsätter producera poäng och stod för fyra assist i kväll, och Lubomir Pisar i målet som var mycket bra. Ett antal svettiga räddningar.


Ska man skicka med något från matchen är det att Bofors ska skjuta högt på klubbsidan eller lågt - plocken är fruktansvärt snabb.


Men överlag en rätt dålig match tyckte jag. Slarvigt spel och mycket chanser åt båda hållen, vilket Örebro tjänade på i slutändan.


Malmö vann med viss möda borta mot Sundsvall. Noterbart att Sundsvall gjorde två av tre mål på straffslag - Henrik Thegel effektiv straffskytt båda gångerna. Thegel som jag för övrigt före säsongen närde ett visst hopp att Bofors skulle få låna av Brynäs.


Tänkte förut räkna ut hur tabellen skulle se ut just nu om AIK kursar, men orkade inte. Vet inte heller hur förbundet väljer att göra om KK blir ett faktum. I och med att halva serien spelats, har ju alla lag mött AIK två gånger, och då vore det rimligt att de resultaten får stå kvar, och att bara matcher från omgång 27 och framåt räknas bort. Men jag tror att det är så att om AIK inte kan fullfölja serien räknas alla resultat bort. För BIK betyder det ingenting i poängväg, eftersom vi förlorat båda mötena med AIK. Orkade som sagt inte räkna, men Sundsvall, Borås och Oskarhamn vet jag har vunnit matcher mot AIK och kommer i så fall att tappa mark i bottenstriden, och jag tror att även Västerås och Borås vunnit, så...


Vi får se vad som händer - tror trots allt att AIK reder ut det hela och klarar att få spela klart serien, även om man kanske får göra en Malmö och säga upp spelarkontrakten för de spelare som vill flytta.


Vi ses på söndag!

Så mycket felHockey

Posted by BBO 2009-12-15 09:27:18

Det är intressant hur man kan så totalt missuppfatta en händelse man tror man har koll på. Jag har nu ett antal gånger sett sekvensen där Lihagen faller till isen och insett att mina minnesbilder är helt fel. Lihagen var tätt intill sargen i duellen, inte alls utanför. Så han var sist ut och oskymd när han föll. Obegripligt hur man kan se så fel som jag gjorde - men jag fokuserade på pucken.


Men allas minnesbilder är ju lite förvrängda om man jämför hur olika personer berättar om vad som hände. Naturligt, eftersom situationen blir så intensiv och dramatisk. Den var ju faktiskt över på betydligt kortare tid än man egentligen kunde föreställa sig.


Så det är inte lätt att vara vittne till en stressad situation. Borde kanske tagit flera foton, men jag är inte så... härdad. Kändes lite osmakligt att fota när det pågår såna otäcka ting på isen.

Otäck händelse i hallenHockey

Posted by BBO 2009-12-13 23:33:49

Blog image


Det var nog många som kände att hockey är ganska oviktigt när en spelare håller på att dö på isen framför ens ögon. Jag stod ganska välplacerad intill rinkside med kameran och har några bilder på Lihagen från det aktuella bytet. Men kan naturligtvis inte avgöra vad som hände.

Men en bild är så här: Först en sargduell mellan Lihagen och en Boforsare som jag inte vet vem. Sedan tappar en Boforsare klubban (Messa?) och försöker ta upp den och kolliderar i det momentet med Lihagen som backar på honom. Jag flyttar fokus till en sargduell framför mina ögon. Pucken bökas loss och spelarna åker rakt ut mot mitten av zonen och möter Lihagen som är på väg mot situationen. Han ser då ganska ostadig ut och vänder vingligt och långsamt om efter pucken, blir skymd och faller. Som jag trodde då efter en kollision med en medspelare, men alla vittnesmål från andra sidan planen säger att han föll helt utan att ha kontakt med någon annan.

Och nu kommer det som jag kommer att få skit för: Det tar några sekunder innan spelet blåses av. När det blåses av, så börjar några i Boforsklacken skrika "låt han dö". Jag ogillar den ramsan men jag har hört den överallt i alla serier och sammanhang. I det läget, när sjukvårdare och domare kommer fram till Lihagen är han från min synvinkel uppenbart medvetslös, ser ut som en knockad boxare med spasmer i armar och ben. Han har puls och andning och domare och sjukvårdare placerar honom i framstupa sidoläge. Någonstans där tystnar publiken och inser allvaret. Och där någonstans upphör också Lihagens hjärta att slå, och från att ha varit ett normalt läge så blir det nu ett krisläge där domaren Wolmer Edqvist och Peter Karlsson gör en heroisk insats.

Nå, allt går väl. Lihagen är numera på USÖ och mår efter omständigheterna väl, och tillståndet betecknas som allvarligt men stabilt. Ännu har man från läkarhåll eller från vårdpersonal på plats i Nobelhallen inte velat spekulera om vad som hände - Lihagen hade i vart fall inga yttre skador.


Tyvärr alltså, jag ogilllar ramsor av typen "låt han dö" . Men de förkommer - i alla hallar , hos alla lag i alla sporter (i stort sett).
OCH:Jag ogillar också när R4 support och Örebro Hockey nu försöker rida på vågen efter skadan och utmåla sig själva som helgon och BIK.support som omänskliga idioter. Lite snaskigt det också, tycker jag. Det finns de som går över gränsen i alla klackar, och här vet jag inte ens om man gick över gränsen? Ropen tystnade direkt när man insåg att skadan var allvarlig, och Lihagens viftning med högerarmen när han kvicknade till möttes av varma applåder från läktaren. PÅ den vägen tycker jag att vi kan enas - ingen vill se en spelare dö på isen det tror jag alla kan vara överens om.


Vad händer nu då? Ja, min gissning är att matchen spelas om redan på tisdag med anledning av det pressade spelschemat efter jul. Och att den kommer att starta vid 0-0. Men tävlingskommittén har fria händer att fatta beslut om att 2-0 ska betraktas som slutresultat (dock osannolikt), att matchen ska återupptas vid ställningen 2-0 (men också osannolikt - tror aldrig att det beslutet har tagits i en högre serie). Finns kanske andra alternativ också? Tror också att klubbarnas röst väger tungt i det här läget, och där måste jag säga att det är osäkert vad klubbarna vill. Tyvärr så tror jag att omspel på tisdag innebär en enkel seger för Örebro av rent psykologiska orsaker. Men vi får avvakta besked och spekulera sedan.

Ha det gott, skänk en tanke till Lihagen med familj och tänk på era egna närstående - man vet aldrig vad som händer i nästa ögonblick!