Bobcatsbloggen

Bobcatsbloggen

Har kommit på

BlandatPosted by BBO 2009-03-31 12:16:54

... att det inte är så smart att blanda in politik och annat i den här bloggen. Så jag döper om denna till Bobcatsbloggen - lite missvisande eftersom jag kommer att blogga även om annan hockey.

Men mina poliska och samhällsiakttagande inlägg kommer jag att lägga på observer.annatviktigt.se . Gå gärna in och läs - även om det är ganska tomt än...

  • Comments(0)//hockey.annatviktigt.se/#post91

Övriga tankar

BlandatPosted by BBO 2009-03-30 13:19:54

Just nu kan jag heller inte låta bli att kommentera det politiska läget i kommunen. Jag har ju sagt att jag ska göra lite sällsynta utflykter i en vardag som inte handlar om bara hockey.

Även om jag ansåg att ärendet om Granbergsdalsskolan var sällsynt illa skött, så känner jag just nu ett starkt medlidande för Bengt Johansson, min gamle klassföreståndare på högstadiet. Tycker han förtjänade bättre än denna kupp. I sak var det ju dessutom Niina Laitila och Thomas Öhrn som gjorde bort sig rejält, men uppenbarligen var de två mera skyddsvärda än Bengt Johansson som redan aviserat sin kommande avgång till valet 2010.

Kan väl säga att jag just nu funderar på en politisk comeback, efter att ha varit borta från kommunalpolitiken i 15 år. Satt ju innan dess i diverse nämnder, och även ett år i styrelsen för arbetarekommunen. Kan väl påstå med visst fog att Sven Gadde ville matcha fram mig som blivande kommunalråd, men andra krafter ville annorlunda, och jag kan inte tycka att valet av Margareta Karlsson blev fel. Sen var det ett misstag av mig att backa ur alla uppdrag, men ... Det kanske är talande att många av de som då tillhörde mina trätokamrater - Göran Ståhlberg, S-O Axelsson med flera - fortfarande är tongivande och har lyckats fösa bort alla andra ur sitt revir de senaste 15 åren. Inte underligt att föryngringen inom socialdemokraterna tar tid och, rent allmänt, misslyckats. Finns några nya namn man hoppas på, men jag vet inte om de kommer att släppas fram i tid, dvs innan de tröttnar och ger upp. Och gör jag comeback så blir det väl kanske en viss föryngring, men inte så märkvärdigt stor. Jag tillhör väl gruppen som tillför rutin mer än ungdomlig glöd, om jag säger så.

Varför jag funderar? Ja, jag anser att Karlskogas ekonomi kan skötas betydligt bättre, och jag anser att kommunen behöver bli betydligt offensivare i sin satsning på företagande och på hur man marknadsför kommunen. Om vi ska locka ungdomar att stanna eller inpendlare att flytta till kommunen behövs dessutom bra skolor - framförallt en högkvalitativ grundskoleverksamhet, vilket vi inte har idag, sedan får Niina Laitila och Per Blom säga vad de vill om detta.

Sedan är det en annan sak om (s) vill ha mig. Annars får jag väl bli en politisk bloggvilde med åsikter om det mesta smiley .

Men ser man på utvecklingen så är det väl så att Karlskoga i en framtid ska vara en komplementkommun till Örebro, där vi ska marknadsföra oss med högteknologisk spetskompetens, en bred tjänstesektor, vacker natur, bra kulturmöjligheter och utmärkt skola och barnomsorg. Folk ska bo i Karlskoga och pendla till jobb i Örebro, men det ska vara BÄTTRE att bo i Karlskoga.

Lång väg dit, men det måste vara kommunens inriktning som jag ser det. Och för att blanda in lite hockey i det hela: Bofors IK är en viktig del i marknadsföreingen av kommunen. även om jag på sätt och vis skulle önska att de inte hette Bofors utan Karlskoga Bobcats. Charleswood Bobcats??

  • Comments(0)//hockey.annatviktigt.se/#post89

Diverse

BlandatPosted by BBO 2009-02-08 13:53:16

Sitter och tittar på snön som vräker ned. Hoppas det håller i sig, för BIK är ett vinterlag. Bara en känsla, men jag har alltid haft en feeling att BIK spelar som bäst när det är RIKTIG vinter!

I övrigt ser det ut som förväntat - Malmö blir bättre utan sina överbetalda sk stjärnor. Riktigt smart att göra som Percy - först skrämma bort de som saknade klubbkänsla, och sedan garantera lönen för de som stannar. Klart att han ringde Carl Söderberg och Fredda och lovade bra betalt om de stannade.

Tror därmed att det blir en svår uppgift för Bofors på onsdag, men jag tror vi fixar det.

LG Hockey games blir ju lite av en revanch för Bengan som förbundskapten. Nu hade ju inte Wikegård annat att anmärka på än att Bengan coachade i slips. Tja, jag vet inte ... tur att Wikegård aldrig varit så duktig att han fått komma i närheten av NHL, för där skulle nog ingen coach med självaktning ha annat än slips o kavaj i båset. Jag minns Tommie Bergman när han tränade Bofors (och HV) när han krävde att spelarna precis som i NHL på den tiden skulle ha kavaj, ljus skjorta och slips när de kom till matcherna. "En match är en fest, och då ska man klä sig därefter" sa Bergman. Och det finns en poäng i det, eller hur? En form av mental förberedelse som börjar redan hemma innan man åker till hallen, ett sätt att känna stolthet. Vet inte om det skulle fungera, men rent principiellt ser jag inget fel i det.

  • Comments(0)//hockey.annatviktigt.se/#post61

Min dator stavar fel

BlandatPosted by BBO 2009-02-04 12:09:39

Sitter och läser igenom mina gamla inlägg, och kan konstatera att jag nog ibland skriver hellre än bra, i alla fall när det gäller stavningen...

Får vara lite noggrannare framöver. Det bloggmotorn jag använder nu ger mig ingen möjlighet att i efterhand gå in och ändra i inläggen, så det gäller att korrekturläsa bättre, eller att skaffa en ny dator som skriver bättre.

Vi hörs! smiley

  • Comments(2)//hockey.annatviktigt.se/#post60

Ja just det...

BlandatPosted by BBO 2009-01-28 12:05:23

... adressen till min fotoblogg:

http://pcforallasmart.idg.se/bloggar/fotoforalla/

Vill ni se lite av mina foton så finns de på http://foto.annatviktigt.se

  • Comments(0)//hockey.annatviktigt.se/#post57

Ja ha ja

BlandatPosted by BBO 2008-12-22 11:41:27

Tydligen har gårdagens inlägg om Wikegård och Bengt-Åke försvunnit över natten. Det låg uppe en stund, det vet jag, man idag verkar det inte finnas??

Mystiskt, och inget jag orkar skriva om - det var ett av de längre inlägg jag skrivit ihop.

Nåväl, nu tänker jag ta julledigt från den här bloggen ett par dagar. Återkommer sannolikt på juödagen, dock, med lite tankar inför Västerås - sedan rullar ju hockeyn igång md hög fart.

Vill i alla fall önska all mina läsare en riktigt GOD JUL!

Blog Image

  • Comments(2)//hockey.annatviktigt.se/#post45

Brist på läsare

BlandatPosted by BBO 2008-11-03 12:17:07

Jag har genom statistik kunnat konstatera att mitt läsarantal sjunkit drastiskt sedan jag flyttade bloggen hit. Om det är en slump? Kanske. Kanske beror det på att jag uppdaterar sämre - det är ju lite orsak och verkan det där. Ju färre läsare, desto mindre anledning att uppdatera. och ju sämre uppdatering, desto färre läsare.

11 poäng när en tredjedel av serien spelats för BIK - vem hade räknat med det? Kalkylen låg på 24 poäng per tredjedel för att laget skulle knipa en PO-plats. Om man sedan räknat rakt av eller om det diffar mellan de olika delarna av serien ska jag låta vara osagt, men slutkalkylen låg på 72 pinnar.

Klarar man det nu då? Jag är en evig optimist så jag säger lugnt att allt är möjligt.
61 poäng av 90... Som jag ser det krävs:

6 pinnar mot: Huddinge, Troja, Mariestad, Borås och Almtuna = 30

4 pinnar mot: Växjö, Sundsvall, Nybro, Oskarshamn = 16

15 poäng totalt i möten med Björklöven, Malmö, Leksand, AIK, Västerås och Mora.

Sedan tror jag att 65-66 poäng räcker till playoff, så jag ser det som att man kan ha en eller annan extra poämgmiss. Men det blir svårt, och man måste nästan inleda med att ta i alla fall 2 poäng i matcherna mot Löven borta respektive Mora hemma efter omstarten, bara för att få lite "go" i laget igen.

Realism? Nja... Döm själva.

Nystart på supporterliraren blir det denna vecka. SKulle redan varit igång med det, men har inte hunnit. Få se vad det blir.

  • Comments(2)//hockey.annatviktigt.se/#post23

Blandat

BlandatPosted by BBO 2008-10-20 09:32:47

Lite hockey först: Hörde ett rykte? att Johan Erksgärds nu vill tillbaka till Bofors. Vill Bofors ha Erkgärds i så fall?

Jag vill fortfarande ha hem Sättermann för att testa ett par matcher före jul!

***********

HC vann seriepremiären. Kul! Viktigt att få en bra start och poäng i första matchen. Jag har dåligt grepp om lagen i serien, så om Kungsör är fågel eller fisk har jag noll koll på, men oavsett vilket så är poängen viktig. Bra jobbat!

***********

Kul i Kuriren i morse: Nu har Degerfors sitt öde i egna händer, var rubriken efter vinsten i helgen. NOT SO, tyvärr! Degerfors ligger på nedflyttningsplats, och måste lite på att de andra bottenlagen tappar poäng. Annars spelar inte en vinst mot BP någon roll alls. Och det är väl i och för sig också en svår uppgift nog..

************

Det svider lite att inte kunna komma iväg på matchen på onsdag, men det har jag vetat länge. Ska dock satsa en slant på BIK-vinst. Mot min vana, men den här gången är jag rättså säker på min sak. Bara oddset känns rätt så...

************

Ni har slutat kommentera? OK, jag vet att bloggen blivit lite mera navelskådande och mindre allmän hockey, men det är alltid kul med kommentarer.

Men jag ska försöka uppdatera oftare!

BEngt

  • Comments(5)//hockey.annatviktigt.se/#post17

Ny kategori

BlandatPosted by BBO 2008-10-09 19:35:36

Bloggen kommer fr.o.m. nu inte enbart att innehålla hockey. Det kan bli lite vad som helst, men fortfarande 95% hockey, det lovar jag.

Vad det kan bli annat? Ja, kanske annan sport, framförallt från Karlskoga i så fall. Eller något helt annat som faller mig in. Men de inläggen kommer att hamna i kategorin Blandat, så ni som bara vill läsa hockey kommer att kunna välja bort.

Visar det sig att Blandat lockar många läsare och kommentarer, så kanske det blir en blogg till - i så fall i samarbete med någon annan skribent.

  • Comments(0)//hockey.annatviktigt.se/#post10